Bel
 0909-0506
(€ 0,90 p/min. • Credits € 0,90 p/min)
 0907-07383
(€ 1,50 p/min. • Credits € 1,00 p/min)
 0909-0506
(€ 0,90 p/min. • Credits € 0,90 p/min)
 0907-07383
(€ 1,50 p/min. • Credits € 1,00 p/min)

Horoscoop

Uw persoonlijke horoscoop is een tekening van de stand van de planeten op de tijd en de plaats dat u werd geboren. De gegevens; Het allerbelangrijkste is uw exacte geboortedatum, plaats en geboortetijd. De geboortetijd is soms wat lastig te achterhalen. U kunt hiervoor een uittreksel van het geboorteregister opvragen in de plaats waar u geboren bent. De geboorteplaats is meestal wel bekend. De berekening; Vroeger kon een horoscoop alleen met de hand berekend worden. Hierbij had u dan behalve uw gegevens die hierboven genoemd zijn ook de tabellen nodig van de posities van alle planeten, efemeriden genaamd. Tegenwoordig kan de computer een goed hulpmiddel zijn bij het berekenen van uw horoscoop. U kunt programma’s downloaden, astrologische programma's kopen die zowel uw horoscoop berekenen als uitleg geven. Hier kunt u dan gratis uw zogenaamde online berekening maken van de stand van de planeten. U krijgt online een berekening van de stand van Uw planeten en een korte uitleg die erg onvolledig is. Maar dan; Als u uw gegevens verzameld heeft, moet de horoscoop nog uitgelegd worden. In welke teken van de dierenriem de verschillende planeten staan, in welke huizen zij vallen, welke aspecten ze maken, etc. Een voorbeeld: de planeet mars staat bij U in het dierenriemteken leeuw, een computer uitleg kan dan zijn: U komt voor Uzelf op, bent vaak impulsief en kan behoorlijk strijdvaardig zijn, en U herkent Uw zelf daar maar deels in en denkt (terecht) dat er niets van klopt.  Als een astroloog dan het geheel bekijkt zou die u kunnen vertellen dat de reden waarom U dit niet herkent, is omdat er in dit programma voorbij wordt gegaan aan het feit dat de planeet mars in Uw horoscoop aspecten maakt met andere planeten ,dat de huizen ook nog een aanvulling geven etc. etc. Kortom de losse flodders die een computerprogramma U biedt, geven U een verre van duidelijk beeld over u zelf en Uw functioneren.

Wat is astrologie:  Sinds duizenden jaren gaat men ervan uit dat de zon, maan en planeten invloed hebben op ons leven hier op aarde. Door het ontdekken van terugkerende patronen en deze te combineren met gebeurtenissen en stemmingen is de astrologie ontstaan. Bewegende hemellichamen; De zon, maan en planeten veranderen constant van positie. Ten opzichte van de aarde en ten opzichte van elkaar. Zo draait de aarde in één jaar rond om de zon en de maan in 24 uur rond de aarde. Een planeet als Neptunus doet er 164 jaar over om één ronde te maken.

Dierenriem; De astrologen hebben de weg die de aarde in een jaar aflegt in twaalf sectoren verdeeld, beter bekent als de twaalf tekens van de dierenriem.

Sterrenbeeld; Het teken dat iedereen kent als "zijn sterrenbeeld" is eigenlijk alleen het zonneteken, dus de positie van de zon in één van de twaalf tekens van de dierenriem op het moment van uw geboorte. Als u in bladen of op teleteksten leest wat er die week of maand gaat gebeuren slaat dat alleen op uw zonneteken.

Geboortehoroscoop; Een geboortehoroscoop is dus een kaart van de stand van de zon, maan en andere planeten op het moment van uw geboorte.

Beschikbare consulenten
Beschikbare consulenten
 
 
Consulenten met 'horoscoop' als specialisatie